måndag 12 augusti 2013

Gads vägs lekpark/Klagshamn: så lugnt, så naturnära, så bra!


STORLEK: mellan
POPULARITET: låg/mellan(?)
SKICK: gott!

UTRUSTNING/INNEHÅLL
-Lekborg med mellanrutschkana, trappa, sandhiss och klättervägg. 
-Stor snurrkarusell med sittplats för fyra.
-Gungbar lek-jeep.
-Sandlåda
-Två gungor varav en babygunga.
-Liten gung-"vagga" med sittplats för två barn.

ÖVRIGA FACILITETER
-Två bänkar.
-Buskage att leka i X flera.
-Skogsområde omger lekparken.
-Badmöjligheter på andra sidan kvarteret (dock för äldre barn p g a man måste hoppa i/djupt vatten).

BESKRIVNING
Längs med Stinsens väg i Klagshamn ligger denna lilla naturpärla till lekplats. Lekplatsen ligger i en glänta inne i ett skogsparti längs med en gång-/cykelbana. Skyddande staket löper längs med den sida som vetter ut mot den mindre bilvägen (som inte heller stör lekparken då lekparken avskärmas med buskage och träd från vägen).

Som bonus på er utflykt hit finns det ett stenkast norr om lekparken en liten sjö(kalkbrott?) utan kartnamn. Det finns vad vi ser inga strandbadsmöjligheter här, men dock flera ställen att hoppa i från sluttningar och ett hemmabyggt hopptorn (!).

FUNKTIONSHINDER-/HANDIKAPPVÄNLIGHET
Handikappsvänlighet: låg.
Tyvärr är detta en lekpark med låg tillgänglighet. Underlagen här är knöligt gräs, djupare grus och sand. Lekborgen har dock en trappa, och den lilla gung-"vaggan" står fritt på marken.

PLUS
+Mycket mysigt och naturskönt läge! Är man som jag en sucker för grönska och växtlighet är detta en gyllene lekpark.
+Bra utbud lekmoment.
+Lugnt och skönt.
+Badmöjlighet nära inpå är för mig alltid ett plus!


MINUS
-Kan vara lite lurig att hitta, men det talar väl kanske snarare för att den ligger lite avsides... vilket kanske är positivt!?
-Låg funktionshindervänlighet. Och detta är såklart kanske problematiskt att bedöma eller ta med i recensionen då natur i sig ju oftast tenderar vara just svårframkomlig. Så hur ska man se på detta i sin bedömning? Jag låter dig/er bilda er egen uppfattning.

BETYG
4,5/5
SLUTORD/KOMMENTAR
Den spontana känslan i denna lekpark är lite av att man hittat en mysig skogsglänta - och därefter valt att placera in en lekpark. En bra känsla!

Det här är en lekpark som absolut inte har de snofsigaste och mest maxade lekmomenten i stan - men som istället tar ikapp sin glans och sitt betyg i stämning, lugn och härlig naturkänsla. Och det är nog så mycket värt!

Så nästa gång en bekant föreslår att ni ska åka och bada på Klagshamns ack så belamrade sandstränder så säger du vänlig, men bestämt; "Nej tack! Men jag kan däremot tänka mig ett uppfriskande dopp i kalkbrottet efter att jag lekt mig svettig och laddat batteriet i Gads vägs lekpark!".

BILDERHemmabyggt hopptorn vid kalkbrottet intill.  Bonus!


Visa större karta

Inga kommentarer: