måndag 20 augusti 2012

Korsörvägens lekpark/Dammfri/Mellanheden: lugn, öppen, överskådlig och perfekt för föräldrafika!

STORLEK: mellan
POPULARITET: låg
SKICK: gott

UTRUSTNING/INNEHÅLL
-Lekborg med mellanrutschkana, trappa, klättervägg, glidstång och klätternät.
-Fyra gungor varav en babygunga.
-Sandlåda med bord i mitten.
-Litet lekhus/stuga med bänk och bord i.
-Två gungdjur.
-En stor gungbräda med sittplats för 4-6 pers.

ÖVRIGA FACILITETER
-Bänkar X flera.
-Bord
-Liten gräsplätt i anslutning till lekparken.

BESKRIVNING
Korsörsvägen är en lugn liten tvärgata till Köpenhamnsvägen (som är, som tidigare nämnt, en lekparkstät gata) med mestadels mindre tvåplanshyreshus. Denna lekpark ligger i en liten svacka med några höga träd och ett tätt buskage runt sig. Runt lekparkens ena långsida löper också en lägre stenmur.

Lekparkens yta är grusbelagd, och de tre lekområdena ligger som tre trälistinramade öar med sand. Det må låta karg och lite trist, men det är faktiskt ganska stilrent och snyggt.

FUNKTIONSHINDER-/HANDIKAPPVÄNLIGHET
Handikappsvänlighet: endast inslag.
De lekmoment som ligger på grusytan (som är relativt tunn/packad) kan nås med rullstol; d v s gungdjuren och det lilla lekhuset/stugan. Resterande lekmoment ligger med sand runt sig och en träkant omkring.

PLUS
+Mycket lugnt och rofyllt område.
+Mycket god uppsikt över hela lekparken: detta är därför en perfekt lekpark att gå till om man är sugen på en mellanstor lekpark där man som vuxna kan sitta och fika/prata medan barnen leker.
+Den stora gungbrädan är kul, och man kan få rejält bra gung i den!
+Lekparken är bra omringad/avskiljd från den mindre bilvägen.

MINUS
-När lekmomenten är avverkade finns kanske inte mycket mer att göra för barnen: själva området har tyvärr inte så mycket mer lekuppmuntrande (klätterträd, buskar att gömma sig i, etc etc).
-Även fast den öppna/nakna "planlösningen"(?) funkar rätt bra i detta fall kan man såklart alltid önska lite mer lummighet och mysfaktor...
-Lämpar sig kanske bäst för lite mindre barn (upp till 3 år cirka), eftersom de äldre barnen eventuellt tycker det finns för lite utmaningar/lekmoment för dem(?).

BETYG
3,5/5SLUTORD/KOMMENTAR
En lugn, behaglig lekpark som man har mycket god översyn i. Som sagt perfekt då du vill fika med föräldraledig bekant och ändå kunna hålla koll på barnen.

Mitt tidigare nämnda tips kvarstår: ta en liten lekparksturné längs Köpenhamnsvägen, och gör just denna lekpark till ett stopp när det är fika-time.

BILDER


Visa större karta

Inga kommentarer: