tisdag 25 september 2012

Rönnviksgatans Lekpark/Gullvik/(Söderkulla): lugn, tyst, mysig, bra lekborg och bra överlag!


STORLEK: liten/mellan
POPULARITET: låg/mellan
SKICK: gott

UTRUSTNING/INNEHÅLL
-Rund sandlåda med bord i mitten.
-Litet skepp med ratt.
-Liten karusell/snurra.
-Lekborg med liten rutschkana, mellanrutschkana, litet kryprör, trappa, balanstrappsteg, balansstänger, repstege och glidstänger.
-Fem gungor varav två babygungor.
-Två gungdjur.

ÖVRIGA FACILITETER
-Två bänkar och ett bord.
-Buskage med gångar att leka i.
-Liten gräs-/parkyta precis intill.

BESKRIVNING
I sydvästra Gullvik längsmed cykelbanorna ligger denna lilla lek-oas i ett mycket lugnt småhus-/radhusområde. Lekparken är omgiven av buskage framför de två cykelbanorna, och har en större öppning ut mot en gräsplan intill.

FUNKTIONSHINDER-/HANDIKAPPVÄNLIGHET
Handikappsvänlighet: låg.
Grus in till lekparken och runt i den, men sen djupare sand kring alla lekmoment utom ett av gungdjuren. Träkanter omger också lekborgen, skeppet och sandlådan. Trappa upp till lekborgen.

PLUS
+Mycket lugn, tyst och mysig miljö!
+Lekborgen är väldigt bra! Den är uppdelad i två sektioner; en för de mindre med krypröret och den lilla rutschkanan, och den andra delen för de lite äldre med balansgång och större rutschkana. Pluspoäng för att dessa två delar också är avskiljda med en liten vägg (lagom för de större att klättra över, men också hindrande för de mindre att råka ge sig ut på farliga äventyr).
+Endast cykelbanor runt lekparken. Inga bilar.
+Bra, lagom storlek med bra uppsyn. Som förälder kan man om man vill vara bänksittare och ändå ha bra uppsyn.

MINUS
-Buskagen runt och i lekparken har bär... stora, till synes, "blåbär" - vilket lockar barn till att äta. Onödigt att ha oätliga bärbuskar i en lekpark.

BETYG
4/5







SLUTORD/KOMMENTAR
En lekpark i min smak! 
Lagom stor/liten men ändå med ett bra, varierat utbud och en bra lekborg. Miljön i och kring lekparken bidrar också stort till helhetsupplevelsen: lugnt, rofyllt och behagligt!

BILDER








Visa större karta

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara tillägga med bänkarna på lekplatsen att det är mkt störande när föräldrar sitter o röker där :( Det blåser rakt in i vårt hem o trädgård. Funderar på att flytta då minsta sonen inte tål röken :( Borde vara rökfritt på lekplatser.
Tack annars för en mkt bra blogg o tips!!!

Erik sa...

Hej!

Ja, många lekparker tror jag har detta besvär tyvärr.
På samma sätt som jag vet att många lekparker har besvär med att de kvälls-/nattetid blir tillhåll för kissande och vandaliserande. Dessvärre svårt att få bukt med misstänker jag.

Hoppas det löser sig på nått sätt för er!

Tack för din kommentar och hoppas du fortsätter följa oss!

/E & S.