söndag 24 juni 2012

Läsar-feedback angående Tillgänglighetsparken.

Läsaren Eva mailar mig angående Tillgänglighetsparken/Rörsjöparken/Värnhem. Hon och hennes dotter som är rullstolsburen har nyligen besökt lekparken och har en rad kritik mot just dess tillgänglighet:


"1. Rännan med vatten har en lutning åt fel håll vilket gör att det är svårt att nå vattnet om man sitter i rullstol.

2. Sandlådan på ben är förvisso en god tanke, men det är för lite sand i den, vilket gör att det inte går att nå om man sitter i rullstol. Många som sitter i rullstol är även svaga i armarna och har därför svårt att sträcka sig ner till sanden.

3. Gångarna som finns är fulla med rötter, vilket gör att det är omöjligt att ta sig fram med rullstol.

4. Korggungan är för liten för att det ska gå att ligga i den och det är för övrigt också den enda tillgängliga lekattraktionen. Tyvärr är det sand under, vilket gör att det är svårt att köra rullstol ända fram.

5. Det finns som små broar i betong. Dessa saknar kant på sidorna, vilket gör det vanskligt att köra rullstol över. Tipprisk. 

På det stora hela är denna lekplats en av de sämsta jag har sett ur ett tillgänglighetsperspektiv. Att den sedan heter tillgänglighetslekplatsen gör att jag bara blir ledsen. Vår dotter sitter i rullstol och vi var där i fem minuter innan hon började gråta för att det faktiskt inte fanns något alls för henne att göra..."


Lekparkmalmö tackar och bockar för denna finfina feedback - och framförallt för denna ökade insyn i vad just tillgänglighet innebär. Jag är som tidigare nämnt lekman vad gäller dessa bedömningar och är därför tacksam för hjälp. Denna kritik kommer läggas till bloggposten för denna lekpark, och i framtida recensioner också tas med i bedömningen.

Tack för din hjälp att förbättra bloggen!

Inga kommentarer: